Op vrijdag 3 februari 2023 stond ik met een interview op  Rebonieuws

https://www.rebonieuws.nl/zakelijk/bodegraafse-kindercoach-mariska-helpt-jouw-kind-weer-stralen/Kindercoach Mariska, HSP coach, coach voor (hoog) gevoelige kinderen.

Bodegraafse kindercoach Mariska helpt jouw kind weer stralen

‘’Ik wil mijn kind helpen, maar ik weet niet hoe.’’ Herken jij dit? Dan is Bodegraafse kindercoach Mariska Hoogvliet jouw helpende hand. Met 25 jaar werkervaring in het basisonderwijs, weet Mariska als geen ander hoe ze kinderen zelfvertrouwen, begrip en stabiliteit kan meegeven. Jouw kind laten stralen; dát is Mariska’s missie.

Mariska’s ervaring
Mariska heeft al 25 jaar basisonderwijservaring op de teller. Hieruit bloeide haar interesse voor kindercoaching. ‘’Een klas biedt niet altijd de ruimte om (hoog) gevoelige kinderen voldoende te ondersteunen.’’, legt ze uit.
Daarom neemt Mariska het heft in eigen handen: ze haalt haar diploma tot kindercoach. De afgelopen twee jaar helpt ze kinderen verschillende emoties en situaties te begrijpen. Hiernaast werkt ze nog altijd als juf.
Vanuit haar thuispraktijk in Bodegraven begeleidt ze vooral (hoog)gevoelige kinderen tussen de 6 en 14 jaar.
Alles valt echter te overleggen: voor sessies met kinderen buiten deze leeftijdsgroep én sessies op andere locaties kun je altijd contact opnemen. Kennismakingsgesprekken zijn vrijblijvend.

Binnen beroepsorganisatie ‘Adiona’ blijft Mariska op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van de beroepsgroep. ‘’Het blijft leerzaam om te sparren met zo’n netwerk van professionals.’’, aldus Mariska.

Wanneer helpt Mariska?
‘’Signalen als terugtrekken, mopperen, slechter slapen of het snel afwisselen van emoties kunnen erop wijzen dat een kind niet lekker in zijn vel zit. Als ouder maak je je in deze situatie vaak zorgen. Hierbij kan ik op korte termijn al een steuntje in de rug bieden.’’, gaat Mariska verder.
Mariska snapt de kinderen die niet overal begrepen worden. ‘’Samen wijzen we onzekerheid de deur. Het is mooi om te merken dat een kind steeds meer op zichzelf durft te vertrouwen. Wanneer je hoort dat kinderen achteraf ‘ineens’ iets wél durven of kunnen, voel je je automatisch trots op hen. Daar doe ik het voor!’’, aldus Mariska
Tekst gaat door onder afbeelding

Flyer aan te vragen via info@kindercoachmariska.nlMariska’s aanpak
Gedurende gemiddeld acht sessies van zo’n 55 minuten verzorgt Mariska bouwstenen voor zowel kind als ouder. Tijdens de sessies gebruikt Mariska verschillende positieve werkvormen. Deze stemt zij af op basis van leeftijd en persoonlijkheid. Oefeningen als tekenen, knutselen, spelletjes spelen, theatrale werkvormen of bewegen kunnen bijdragen aan het oplossen van de hulpvraag. Het is méér dan alleen praten.
Ouders zijn in principe niet aanwezig tijdens de hele sessie, tenzij anders besproken. In deze één-op-één setting stelt een kind zich gemakkelijker open.
Dat betekent echter niet dat ouders buiten beeld blijven. Aan het eind van elke sessie vindt een open evaluatie mét ouders plaats, dit altijd na kort overleg met het kind. Een sterke vertrouwensband staat bij Mariska namelijk hoog in het vaandel. Daarnaast verstuurt Mariska achteraf een verslag van de sessie. Indien gewenst kunnen ouders tevens bij haar terecht voor tips en gesprekken. Hiernaast geeft Mariska groepsworkshops voor kinderen, zowel in haar thuispraktijk en op locatie als via Bravo.

Meer informatie? Kijk op  https://kindercoachmariska.nl 

Instagram: @kindercoach.mariska
Facebook: Kindercoach Mariska

Kindercoach Mariska
Dronenpark 62
2411 HD, Bodegraven
Vragen?
06-28074550
 https://info@kindercoachmariska.nl

logo Kindercoach Mariska

.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen